• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:48 - 31 Αυγ 2006

ΟΤΕ: Κόντρα Βουρλούμη εργαζομένων για τις αυξήσεις

Σε 10ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις οδηγούνται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, μετά την απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το προεδρείου της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον Οργανισμό.

Το κλίμα που οδηγεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στη σύγκρουση των εργαζομένων με το διοικητή του Οργανισμού Π. Βουρλούμη, πυροδότησε η προχθεσινή απόφαση του δ.σ. του ΟΤΕ να χορηγήσει αναδρομικά αυξήσεις στους εργαζομένους από 1ης Ιανουαρίου 2006, ύψους μόλις 2,9%, χωρίς καν να έχει μπει στην τελική του ευθεία ο διάλογος ανάμεσα στους εργαζομένους και στη διοίκηση του ΟΤΕ, για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των ετών 2005 – 2006.

Οι απεργίες ξεκινούν από τις 8 Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ ανά ημέρα θα υπάρχει απεργία των εργαζομένων και σε ξεχωριστή περιφέρεια της Ελλάδος.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις θα κορυφωθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η απεργία στην περιφέρεια της Αττικής, αλλά και στις 19 Σεπτεμβρίου με την πανελλαδική απεργία.