• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:42 - 15 Σεπ 2006

Προς υποβάθμιση ο ΟΤΕ από Moody's

Υπό αναθεώρηση θέτει η Moody's την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ, για πιθανή υποβάθμιση. Η υποβάθμιση έρχεται, όπως αναφέρει η Moody's, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση ενός ποσοστό από το ποσοστό 38,5% που κατέχει στον ΟΤΕ. Η απόφαση αυτή οδηγεί τον οίκο να επαναξιολογήσει το βαθμό στον οποίο αυτό το σχέδιο αντιπροσωπεύει κάποια αλλαγή στον βαθμό στήριξης του Οργανισμού από την κυβέρνηση.

Πάντως ο ξένος οίκος επισημαίνει ότι δεν προχωρά σε αλλαγή της αξιολόγησης του βαθμού στήριξης που παραμένει ο ίδιος, ενώ και ο βαθμός πιστωτικού κινδύνου παραμένει ο ίδιος.

Η Moody's αναφέρει ότι θα αξιολογήσει αν πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει το ποσοστό της κάτω από το 33%, αλλά και τη φύση μιας ενδεχόμενης πώλησης αλλά και το ρόλο που θα παίξει ένας ενδεχόμενος στρατηγικός επενδυτής στο μανατζμεντ της εταιρείας, ειδικά αν η αλλαγή αυτή επηρεάσει την κατάσταση των υπαλλήλων του Οργανισμού.