• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:33 - 19 Οκτ 2006

ΕΕΤΤ:Υπό όρους η άρση φραγής του ΟΤΕ σεTelepassport

Σε αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών κυκλωμάτων της εταιρείας Telepassport υποχρεώνεται ο ΟΤΕ, ύστερα από απόφασηπου έλαβε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Ο ΟΤΕ προχώρησε στην διακοπή των κυκλωμάτων της Telepassport εχθές, επικαλούμενος το χρέος του συγκεκριμένου εναλλακτικού τηλεπικοινωνιακού φορέα.

Η Telepassport προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ισχυριζόμενη ότι ο ΟΤΕ παραβιάζει προσωρινές διαταγές που έχουν εκδοθεί εις βάρος του και τελικώς δικαιώθηκε.

Να σημειωθεί ότι η Telepassport εξέδωσε σχετική ανακοίνωση πριν από λίγο με την οποία τονίζει ότι ο ΟΤΕ θα υποχρεωθεί να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση της λειτουργίας των κυκλωμάτων της.

Αυτό το οποίο δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της Telepassport είναι ότι εντός του επόμενου μήνα υποχρεούται να εκδώσει και να παραδώσει στον ΟΤΕ δυο εγγυητικές επιστολές προκείμενου να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον οργανισμό.

Ο ΟΤΕ προσδιορίζει το ύψος των οφειλών στα 2,6 εκατ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Telepassport πρέπει να εκδώσει μία εγγυητική επιστολή σε 15 ημέρες από σήμερα και μία σε ένα μήνα από σήμερα.