Kερδισμένοι δημόσιο και MIG
Από την συμβιβαστική λύση που επιτεύχθηκε το ελληνικό δημόσιο πέτυχε να ακρυωθεί η έκτακτη γενική συνέλευση και να επανέλθει η ηρεμία στο εσωτερικό του ΟΤΕ. Επίσης η MIG με την σύσταση της τριμερής επιτροπής επιτυγχάνει ουσιαστικά να παρεμβαίνει σε καίρια θέματα όπως της χρηματοδότησης του ΟΤΕ έχοντας μάλιστα κια εκπρόσωπο τον κ Βενιάμη ο οποίος είναι εκ των βασικών μετόχων της MIG.
Στελέχη της MIG βρίσκονται σε πολύ συχνή επικοινωνία με κορυφαίους παράγοντες του υπουργείου οικονομίας ώστε να υπάρξει συμφωνία που θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις των δύο μετόχων.
Με βάση πληροφορίες σε αυτή την συμφωνία που διαφαίνεται ότι επιθυμούν και οι δύο πλευρές το δημόσιο θα ζητήσει από την MIG να τηρήσει την δέσμευση ότι δεν θα υπερβεί το 20% στον ΟΤΕ και ότι το δημόσιο θα καθορίζει την στρατηγική του οργανισμού.
Η MIG από την πλευρά της θα ζητήσει 3 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
Βασική επιδίωξη της MIG είναι η συμμετοχή στο ΔΣ συν τοις άλλοις για να μπορεί να ενοποιεί κατ΄ αναλογία την συμμετοχή της στον ΟΤΕ.
Επίσης οι δύο μέτοχοι θα συμφωνήσουν στο ότι αν υπάρξει τελικά στρατηγικός επενδυτής στον ΟΤΕ τόσο το δημόσιο όσο και η MIG θα πωλήσουν μέρος της συμμετοχής τους.
Η MIG θα ήταν διατεθειμένη να πωλήσει το 5% ή και υψηλότερο ποσοστό υπό προϋποθέσεις.
Π Λ.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



