• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
23:55 - 17 Αυγ 2006

ΕΒΖ: Γιατί παραιτείται ο πρόεδρος

Την παραίτηση του υποβάλλει αύριο επισήμως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κ. Χρ. Κοσκινάς, στο διοικητικό συμβούλιο του βασικού μετόχου, δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας, που συνεδριάζει εκτάκτως.
Η παραίτηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης, ο οποίος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Κοσκινά οφείλεται σε όξυνση των σχέσεων με τον βασικό μέτοχο.

Εν τω μεταξύ και τα πέντε εργοστάσια της ΕΒΖ παραμένουν, τουλάχιστον για φέτος, σε λειτουργία, που υπολογίζεται ότι θα προκαλέσει στην επιχείρηση ζημίες ύψους 40 εκατ. ευρώ μόνον στην τρέχουσα χρήση, ενώ καμμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη για τα εργοστάσια βιοαιθανόλης που θα μπορούσαν να σώσουν κάπως την κατάσταση.