Επειδή διστάζει η κυβέρνηση να τα βάλει με το γόρδιο δεσμό του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού, περιορίζεται να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Αθανασόπουλου.
Ας αποφασίσει επιτέλους η κυβέρνηση τι θέλει να είναι η ΔΕΗ. Μια ΔΕΚΟ με κοινωνικό πρόσωπο, μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, λίγο απ όλα, τι ακριβώς ;
Γιατί μπορεί η ΔΕΗ να πελαγοδρομεί επί μια 5ετία, αλλά είναι η κυβέρνηση εκείνη που διόρισε τις διοικήσεις της. Εκείνη που έχει την ευθύνη για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, εκείνη που εγκρίνει τις αυξήσεις των τιμολογίων.
Και ενώ τα κυβερνητικά στελέχη "αδειάζουν" τον πρόεδρο της ΔΕΗ χρεώνοντάς του "έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας" για τις αυξήσεις που πρότεινε στα τιμολόγια, τι κάνουν για να αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ; Τίποτα απολύτως.
Τελικά, δεν μπορούν οι αρμόδιοι υπουργοί να είναι και με τη ΔΕΗ, και εναντίον του διοικητή της...
Ο Ενεργειακός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



