• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:12 - 17 Νοε 2009

Τ. Αθανασόπουλος: Δεν έχω εισπράξει κανένα bonus

«Όχι μόνο δεν έχω εισπράξει ποτέ κανένα bonus, αλλά με πρότασή μου, αρνήθηκα την καταβολή bonus για το 2007, μολονότι συνέτρεχαν οι εκ της σύμβασής μου προϋποθέσεις έγκρισης bonus από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων του 2008 και της σχετικής καταβολής του», δήλωσε με επιστολή του ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, απαντώντας έτσι στις δύο ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Και συνεχίζει ο κ. Αθανασόπουλος, ότι «αυτό έγινε διότι τον Ιούνιο του 2008 ήταν ήδη γνωστό ότι η ΔΕΗ θα έκλεινε το οικονομικό έτος με ζημιές για τους μετόχους και έκρινα ότι δεν θα έπρεπε να ωφεληθώ εγώ σε μία χρονική συγκυρία που εζημιώνοντοοι μέτοχοι. Σε αντιδιαστολή, πρότεινα και εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο, αυξήσεις για τους εργαζόμενους μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό, καθώς έκρινα ότι οι εργαζόμενοι δεν έφεραν καμία ευθύνη για τις μεταβολές των εξωγενών παραγόντων που επηρέαζαν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης για το 2008».

«Για το 2009, με δεδομένες τις ζημίες που σημείωσε η ΔΕΗ κατά το 2008, την γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία, και κατά κύριο λόγο την αναγκαιότητα επίτευξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΔΕΗ, κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας

και σχετικής εισήγησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, το 60% των τακτικών αποδοχών μου συνδέθηκαν με την επίτευξη πολύ υψηλών στόχων της ΔΕΗ, ενώ προβλέφθηκε η μη ενεργοποίηση του bonus ανεξάρτητα από τα οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε επίσης ο κ. Αθανασόπουλος. Επιπλέον, αναφερόμενος στους στόχους που έχουν τεθεί από το ΔΣ της εταιρείας για την καταβολή bonus το 2009, «ο μόνος στόχος που φαίνεται να επιτυγχάνεται είναι αυτός του προϋπολογισμού του έτους, ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάθεσης έργων κατασκευής Μονάδων παραγωγής ισχύος 2.400 MW».