• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας
00:01 - 08 Νοε 2013

Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας

Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ιταλικού ενεργειακού ομίλου ΕΝΙ και της επίσης ιταλικής TERNA (είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία) είχε την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί, όπως και για τις νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.

Ήδη η ΕΝΙ κατέχει το 49 % των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΝΙ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως "αγορά-κλειδί", ενώ επισημαίνει ότι στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Paolo Scaroni, με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Η TERNA, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που περιλαμβάνεται επίσης στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Στις συναντήσεις μετείχε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παπαγεωργίου.

terna1