• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:22 - 18 Ιουν 2014

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαιτησία με την εταιρεία Αλουμίνιον, δίνει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ αναφέρει ότι η καταγγελία που είχε υποβάλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το γεγονός ότι η τιμολόγηση της Αλουμίνιον με βάση την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου αποτελεί κρατική ενίσχυση, κατά την από 12 Ιουνίου σχετική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γεν. Διεύθυνση Ανταγωνισμού), κρίθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν έχει επιπτώσεις στα αποτελέσματα και τις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι το κύριο σκεπτικό της Επιτροπής ήταν ότι το όργανο που έλαβε την απόφαση της τιμολόγησης δεν αποτελεί κρατικό όργανο.