• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:47 - 08 Νοε 2007

ΔΕΗ: Κατάληψη του γραφείου του Προέδρου από συνδικαλιστές

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου έχει προχωρήσει ομάδα των συνδικαλιστών με αίτηση την υποχώρηση της Διοίκησης στο αίτημα για διεκδίκηση νέας ισχύος. παράλληλα προγραμματίζουν 48ωρες απεργίες από τη Δευτέρα.

Οι αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αφορούν την πολιτική της επιχείρησης για τις αντικαταστάσεις μεγάλου αριθμού παλαιών της μονάδων με ισάριθμες νέες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τον περιορισμό του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ για την αντικατάσταση παλαιών μονάδων, στα 2.400 MW από τα 3.200 ΜW. Ακόμη, διεκδικούν τα υπόλοιπα 800MW να αφορούν σε νέες μονάδες, ώστε να μη κλείσουν άλλα εργοστάσια και επομένως να χαθούν θέσεις εργασίας.

Τι απαντά η ΔΕΗ

«Οι ρόλοι Διοίκησης και Εκπροσώπων των εργαζομένων θα πρέπει να είναι διακριτοί», αναφέρει σε ανακοίνωση της ΔΕΗ σε συνέχεια των αντιδράσεων του συνδικάτου των εργαζομένων στην επιχείρηση.

«Πρόθεση τόσο τηςΔιοίκησης όσο και όλων των εργαζομένων είναι η επαύξηση του παραγωγικού μας δυναμικού, θέμα που για να επιτευχθεί απαιτεί λεπτούς χειρισμούς σε όλα τα επίπεδα των θεσμοθετημένων φορέων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό άλλωστε η Εισήγηση που προωθείται για λήψη Απόφασης από το Δ.Σ. της Επιχείρησης ουδεμία αναφορά έχει κατά πόσον οι Μονάδες που η ΔΕΗ Α.Ε. θέλει να κατασκευάσει πρόκειται να αντικαταστήσουν ή να προσθέσουν παραγωγικό δυναμικό. Στα πλαίσια αυτά οι αντιδράσεις εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι κατανοητό σε τι αποσκοπούν» καταλήγει η ανακοίνωση.