• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:02 - 15 Ιουλ 2008

ΔΕΗ: Ενέκρινε τη σύμβαση με τον Ήρωνα

Τη σύμβαση με την Ήρων Θερμοηλεκτρική, για την εμπορική εκμετάλλευση της οπαίας από τη ΔΕΗ, ενέκρινε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας. Η σύμβαση προβλέπει ότι η ΔΕΗ αναλαμβάνει από σήμερα μέχρι και το 2010 να εκμεταλλεύεται εμπορικά τη θερμοηλεκτρική μονάδα ισχύος 147MW του Ήρωνα (της θυγατρικής μονάδας στην ηλεκτροπαραγωγή του ομίλου της Τέρνα).

Παράλληλα, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε διορθώσεις στα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της επιχείρησης στη θέση Μελίτη του νομού Φλώρινας. Τα διορθωμένα τεύχη θα έρθουν τελικά προς έγκριση στο ΔΣ της ΔΕΗ της επόμενης εβδομάδος και η νέα μονάδα παραγωγής της επιχείρησης προβλέπεται να είναι ισχύος 420 με 450 MW, με παράλληλη πρόβλεψη για την παροχή θερμικής ισχύος 70 MW που θα προορίζεται για τις ανάγκες θέρμανσης της περιοχής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 675 εκατ. ευρώ και ο ανάδοχος πρέπει να το παραδώσει σε περίπου 4,5 χρόνια (52 μήνες) από τη στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβαση.

Ο Ενεργειακός

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.