• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:21 - 13 Ιαν 2009

Η MIG θέλει να ενοποιεί την Marfin Popular Bank -Τι σχεδιάζει ο όμιλος

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διάστημα για τον όμιλο της Marfin δηλαδή τόσο την MIG όσο και την Marfin Popular Bank.

Tην ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της MIG θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αναδόχων τραπεζών για να οριστικοποιήσουν 3 βασικές παραμέτρους 1) το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα παραμείνει στα 5 δις ευρώ με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία 2) την τιμή της αύξησης κεφαλαίου η οποία δεν μπορεί να είναι διαφοροποιημένη πέραν του εύρους των 5 και 6 ευρώ που έχει ανακοινωθεί και 3) τον χρόνο διεξαγωγής της αύξησης κεφαλαίου η οποία θα ξεκινήσει μάλλον αρχές Μαρτίου.

Θα προηγηθούν οι εγκρίσεις του ενημερωτικού δελτίου από την ΕΚ , οι παρουσιάσεις στο εξωτερικό από το management της MIG και θα ακολουθήσει η αύξηση κεφαλαίου. Ταυτόχρονα άκρως σημαντική θεωρείται η περίοδος 11 με 12 Φεβρουαρίου οπότε και θα ανακοινωθούν τα ετήσια αποτελέσματα της Marfin Popular Bank.

Εκείνη την περίοδο λήγει η κλειστή περίοδος (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία) οπότε η MIG θα μπορεί να αγοράζει μετοχές της τράπεζας και από 9,5% που ελέγχει να το αυξήσει μεσοπρόθεσμα έως το 30%. Στόχος της MIG είναι να ξεπεράσει το 20% και να αγγίξει το 30% ώστε να ενοποιεί κατ΄ αναλογία την τράπεζα. Η MIG ουσιαστικά θέλει να ενοποιεί την τράπεζα στον ισολογισμό της.

Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.