Το πλάνο της εξυγιαντικής πολιτικής που έχει χαράξει ο πρόεδρος του Ομίλου της ΑΤΕbank κ. Δημήτρης Μηλιάκος, υλοποιεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική και προωθεί όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της θέσης της στον ανταγωνισμό.
Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ.
Ιωάννης Παυλίδης στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, κατά την οποία εγκρίθηκαν η έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2005. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παυλίδης στην εξωστρέφεια της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι, ακολουθώντας την μητρική τράπεζα, ενεργοποιεί την άδεια που έχει στην Ρουμανία για σύναψη ασφαλιστικών εργασιών.
Επάνοδος στην κερδοφορία
Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, η
ΑΤΕ Ασφαλιστική το 2005 επανήλθε στην κερδοφορία και με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 8,3 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 23,7%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 5,39 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 13,2%, το σύνολο των καθαρών κερδών από επενδύσεις αυξήθηκε κατά 7,3%, ενώ οι καταβολές αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους και στους παθόντες αυξήθηκαν κατά 3%.
Οπως ανέφερε ο κ. Παυλίδης, τα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους (προ φόρων κέρδη αυξημένα κατά 4,1% και μετά φόρων κέρδη αυξημένα κατά 29%) δημιουργούν αισιοδοξία για την πορεία της εταιρίας.