Aύξηση 13% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του όμιλου Τιτάν στο εννεάμηνο, ενώ η αύξηση ήταν υπερδιπλάσια στο γ΄τρίμηνο, φθάνοντας το 27%.
Ειδικότερα στο 9μηνο τα κέρδη έφθασαν τα 156 εκατ. ευρώ έναντι 137,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στο γ΄3μηνο έφθασαν τα 78 εκατ. ευρώ έναντι 61,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004. Οι πωλήσεις του ομίλου στο 9μηνο ανήλθαν σε 995 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους. Τα λειτουργικά κέρδη, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (operating EBITDA) έφτασαν τα 285 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 14%. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, ανήλθαν σε 156 εκατ. ευρώ, αυξημένα επίσης κατά 13%. Οπως εξηγεί η εταιρειά, η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας οφείλεται στη σημαντικά αυξημένη συνεισφορά των διεθνών δραστηριοτήτων, ιδίως στις Η.Π.Α. Με σταθερές ισοτιμίες, οι πωλήσεις του ομίλου θα ήταν αυξημένες κατά 18% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 15%. Στο γ΄τρίμηνο η λειτουργική κερδοφορία επιτάχυνε την ανοδική της πορεία. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23% φτάνοντας τα 382 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 124 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 17% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2004. Οπως αναφέρει η εταιρεία, στην Ελλάδα, η ζήτηση τσιμέντου το τρίτο τρίμηνο σημείωσε οριακή αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η οποία είχε επηρεασθεί κυρίως στην Αττική- από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η επίπτωση από το κόστος καυσίμων συμπίεσε τα περιθώρια κέρδους. Στις ΗΠΑ, η αυξημένη ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά οδήγησε σε βελτίωση των τιμών και των αποτελεσμάτων. Στην Νότιο-ανατολική Ευρώπη, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα κυρίως λόγω αυξημένης ζήτησης στην Βουλγαρία. Στην Αίγυπτο, σημειώθηκε ανάκαμψη της ζήτησης που οδήγησε σε άνοδο της κερδοφορίας. Για το υπόλοιπο του 2005, η εταιρεία αναμένει αυξημένη συνεισφορά στην λειτουργική κερδοφορία από τις διεθνείς δραστηριότητες, μολονότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισε η πολιτεία της Φλόριδα τον Οκτώβριο μείωσαν βραχυπρόθεσμα την ζήτηση.
Πτώση πωλήσεων στη μητρική Στη μητρική εταιρεία, το εννεάμηνο, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% στα 326 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 106 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 9%, κυρίως λόγω συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους από την αύξηση του κόστους των καυσίμων. Τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 1% στα 84 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα του διπλασιασμού των εσόδων από συμμετοχές τα οποία ανήλθαν σε 29 εκατ. ευρώ.