Η χαμηλή ανοχή που εμφανίζουν οι επενδυτές απέναντι στις βραχυπρόθεσμες πτώσεις δημιουργεί μια επικίνδυνη τάση, προειδοποιούν οι αναλυτές της Morgan Stanley και συστήνουν στους πελάτες τους να μην επηρεάζονται από τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις.
«Οι επενδυτικές αποφάσεις που λαμβάνονται με στόχο την αποφυγή των βραχυπρόθεσμων ζημιών ενδέχεται να αποβούν σε βάρος των μακροπρόθεσμων κερδών», προειδοποιεί ο γνωστός αναλυτής, Teum Draaisma.
Σε αυτή τη φάση, η Morgan Stanley συστήνει στροφή σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές, και επιλογές βάση την αξία, προτείνοντας μάλιστα, τη μέση διακράτηση των μετοχών αυτών για μέσο διάστημα 2 ετών.
Ανάμεσα στις μετοχές που απαρτίζουν τη λίστα των επιλογών του οίκου συγκαταλέγονται οι ελληνικές Αλουμίνιο της Ελλάδος, Μυτιληναίος, S&B και Τεχνική Ολυμπιακή. Σε διαφορετικό σημείο της έκθεσης συστήνεται η τήρηση long θέσεων στην Intralot.



