• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:18 - 30 Μαρ 2013

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Αστέρα

Tις δεκατρείς έφτασαν οι προσφορές για την πώληση του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οι φάκελοι που υποβλήθηκαν για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση θα ανοίξουν την Δευτέρα για να κριθεί που θα πάει τελικά το συγκρότημα.

Να σημειωθεί πως υπήρξε έντονο διεθνές ενδιαφέρον για τον «Αστέρα» καθώς στην πρώτη φάση του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς κολοσσοί και επενδυτικά funds.

Μεταξύ αυτών είναι η Lamda Development, η Dolphin Capital Investments του κ. Μ. Καμπουρίδη, ο εφοπλιστής κ. Γ. Προκοπίου, ο κινεζικός κολοσσός Fosun, ο τουρκικός όμιλος Koc και η London & Regional Properties.

Υπενθυμίζεται ότι Εθνική Τράπεζα, σε συμφωνία με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έχει προκηρύξει ανοικτή διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση επενδυτή, στο πλαίσιο της σκοπούμενης από κοινού αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου ΕΤΕ και του ΤΑΙΠΕΔ στη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι» της Βουλιαγμένης.

Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν ακίνητο κυριότητας της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΕ» («Αστήρ») και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων που θεωρείται μια από τις ομορφότερες δημόσιες εκτάσεις όχι μόνον της Αττικής, αλλά και διεθνώς.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα.