• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Διασύνδεση των λαϊκών αγορών με τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας
17:26 - 17 Φεβ 2025

Διασύνδεση των λαϊκών αγορών με τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης. Στο πλαίσιο των συζητήσεων επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για αναγόρευση των λαϊκών αγορών ως τουριστικοί προορισμοί αλλά και η προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες.

Όπως αναφέρει ανάρτηση της ομοσπονδίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνάντηση, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τον ρόλο των λαϊκών αγορών στην προώθηση των προϊόντων της ελληνικής γης καθώς και για τη δυνατότητα δημιουργίας θεματικών δράσεων που θα ενισχύσουν την τουριστική εμπειρία, προβάλλοντας την παράδοση, τους παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα.

Κύρια σημεία της συζήτησης ήταν:

  1. Η ένταξη των λαϊκών αγορών στις τουριστικές διαδρομές μέσω οργανωμένων επισκέψεων.
  2. Η δυνατότητα προγραμμάτων γευσιγνωσίαςτοπικών προϊόντων μέσα στις λαϊκές αγορές.
  3. Η προώθηση συνεργασιώνμε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία.
  4. Η ενίσχυση της εξωστρέφειαςτων λαϊκών αγορών με δράσεις προβολής.

Η Υφυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τις προτάσεις και δεσμεύτηκε να εξετάσει τρόπους συνεργασίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία των λαϊκών αγορών στην ανάδειξη του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/02/2025 - 19:15