• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:36 - 19 Ιουλ 2007

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Σύμφωνα με το ΠΔ 350/1985 Αρθρο 6 - παρ. 1β γνωστοποιείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε. για Διεξαγωγή Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε την 19ην Ιουλίου 2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00, στο υποκατάστημα της εταιρείας στις Αφίδνες, στο 29ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, μετά την από 04.07.2007 πρόσκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου εταιρίας. Στη συνέλευση παρευρέθησαν 2 μέτοχοι, κάτοχοι αριθμού μετοχών 6.941.240 επι συνόλου 12.902.400 μετοχών της εταιρίας, που εκπροσωπούν το πενήντα τρία και ογδόντα τοις εκατό 53,80% - του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή πάνω από το είκοσι τοις εκατό (20 %) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και επομένως υπάρχει εξαιρετική απαρτία, η οποία απαιτείται για τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:
Θέμα 1ο: Επέκταση του σκοπού της εταιρείας και τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της εταιρείας.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εισηγήθηκε το θέμα και εξήγησε τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την επέκταση του σκοπού της εταιρείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση, εκμετάλλευση λιμενικών εγκαταστάσεων για εμπορικούς, ακτοπλοϊκούς, τουριστικούς και ξενοδοχειακούς σκοπούς, την ανάπτυξη, αξιοποίηση μαρίνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την ανάπτυξη παραθαλλάσιων και παραποτάμιων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την ανάπτυξη εμπορευματικών και εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την ανάπτυξη εντός αυτών υπηρεσιών σταθμών καυσίμων, εστίασης, υπηρεσιών προς αυτοκινητιστές και συναφών δραστηριοτήτων, τις πωλήσεις επί αυτοκινήτων, τις υπηρεσίες μεταφοράς μεταλλευμάτων, πρώτων υλών, ασφάλτου, σκυροδέματος και πάσης φύσεως δομικών υλικών, την παροχή υπηρεσιών χάρτινης και πλαστικής συσκευασίας και τη διαχείριση ή μίσθωση πλωτών, σιδηροδρομικών και εναέριων μέσων μεταφοράς. Μετά από συζήτηση μεταξύ των μετόχων η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την επαύξηση του σκοπού της εταιρεία και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρο 4 του καταστατικού με την προσθήκη 8 παραγράφων με αριθμούς από 12 έως 19 και την αλλαγή του αριθμού της τώρα τελευταίας παραγράφου από 12 σε 20, ως εξής: '12. Η Διαχείριση και εκμετάλλευση λιμενικών εγκαταστάσεων για εμπορικούς, ακτοπλοϊκούς, τουριστικούς και ξενοδοχειακούς σκοπούς. 13. Η και αξιοποίηση μαρίνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 14. Η ανάπτυξη παραθαλλάσιων και παραποτάμιων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 15. Η ανάπτυξη εμπορευματικών και εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η, εντός αυτών, παροχή υπηρεσιών σταθμών καυσίμων, εστίασης, υπηρεσιών προς αυτοκινητιστές και συναφών δραστηριοτήτων. 16. Οι πωλήσεις επί αυτοκινήτων. 17. Η παροχή υπηρεσιών μεταφοράς μεταλλευμάτων, πρώτων υλών, ασφάλτου, σκυροδέματος και πάσης φύσεως δομικών υλικών. 18. Η παροχή υπηρεσιών χάρτινης και πλαστικής συσκευασίας. 19. Η διαχείριση και η μίσθωση πλωτών, σιδηροδρομικών ή εναέριων μέσων μεταφοράς'.
Θέμα 2ο: Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσωπικό της εταιρείας.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εισηγήθηκε και πάλι το θέμα και εξήγησε τους λόγους που προτείνεται η έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσωπικό της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920. Μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση επί του θέματος η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: Τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών της εταιρείας (stock options), σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα διευθυντικά στελέχη και στο προσωπικό της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών σύμφωνα με τους παρακάτω ειδικότερους όρους: 1. Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους 2008. 2. Το Δ.Σ. της εταιρείας έχει το διακριτικό δικαίωμα να αποφασίσει την είτε εφάπαξ είτε τμηματικά, απονομή των δικαιωμάτων προαιρέσεως οποιαδήποτε χρονική στιγμή. 3. Δικαιούχοι του δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς θα είναι τα μέλη του Δι