• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:04 - 31 Οκτ 2008

Συντηρητική πολιτική ανάπτυξης από τη Millennium

Η συντηρητική πολιτική ανάπτυξης που έχει ακολουθήσει η Millennium bank στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την διατήρηση ικανοποιητικής ρευστότητας επιτρέπουν την επίτευξη κερδών που είναι εναρμονισμένα με την τρέχουσα κρίση. Τα κέρδη τα οποία θα ανακοινωθούν για το 9μηνο του 2008 δεν θα εμπεριέχουν εκπλήξεις αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιλαμβάνουν όλες τις νέες παραμέτρους που καταγράφονται την τρέχουσα περίοδο.

Η διοίκηση της Millennium υπό τον Γ. Τανισκίδη ακολουθεί μια συντηρητική πολιτική ανάπτυξης στα δάνεια ενώ μεγάλη έμφαση δίδεται στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου ώστε να μην ανακύψουν επισφάλειες. Ο συνολικός δανεισμός της Millennium bank διαμορφώνεται στα 4,2 δις ευρώ και οι καταθέσεις στα 3,3 δις ευρώ.

Υπάρχει ουσιαστικά ένα χάσμα περίπου 900 εκατ ευρώ που καλείται να καλύπτει η Millennium bank ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της. Αυτά τα 900 εκατ ευρώ τα υπερκαλύπτει αφενός με ιδίους μηχανισμούς π.χ. τιτλοποιήσεις αφετέρου υποστηρίζεται ενεργά από την Millennium bank στην Πορτογαλία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλική κυβέρνηση δεν έχει κάνει χρήση μέτρων στήριξης των τραπεζών πλην των εγγυήσεων που έδωσε για τις διατραπεζικές συναλλαγές.

Η Millennium bank Ελλάδος θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα λάβει αποφάσεις αν δηλαδή θα κάνει χρήση των μέτρων της κυβέρνησης ή όχι. Είναι πιθανό να ενταχθεί στο πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης και ρευστότητας αλλά ακόμη οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί.

Π. Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.