• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:39 - 20 Νοε 2008

Εκτιμήσεις Merrill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες- Top Pick παραμένει η ΕΤΕ

Διατηρεί τις συστάσεις που έχει δώσει για τις ελληνικές τράπεζες η Merrill Lynch με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank την επόμενη εβδομάδα και σημειώνει πως η Εθνική παραμένει η κορυφαία της επιλογή αλλά η δραστηριότητα στην Τουρκία φαίνεται πως βαραίνει τη μετοχή.

Ο οίκος έχει δώσει σύσταση αγοράς για την Εθνική, ουδέτερη σύσταση για την Alpha Bank και σύσταση για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς για τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς. Η τιμή στόχος που έχει δώσει για την Εθνική υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 36%, ενώ ο μέσος όρος των άλλων τραπεζών είναι στο 24%.

Η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα στις 25/11 και η Εθνική στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο οίκος περιμένει χαμηλότερα έσοδα από συναλλαγές και προμήθειες και αύξηση των προβλέψεων. Ωστόσο το τρίτο τρίμηνο δεν είναι το θέμα για τον οίκο αλλά οι προοπτικές για το 2009 και το 2010 και ειδικά η ποιότητα των χορηγήσεων όπου οι ανησυχίες είναι μεγάλες.

Ενόψει του τρίτου τριμήνου ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για την Alpha Bank κατά 16% και για την Εθνική κατά 9% αλλά σημειώνει πως το ρίσκο στις εκτιμήσεις είναι ακόμα καθοδικό. Από τα υψηλά των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 έχουν γίνει μειώσεις της τάξης του 21% έναντι 35% των μέσων εκτιμήσεων για όλο τον κλάδο. Για το τρίτο τρίμηνο της Alpha Bank αναμένει κέρδη 146 εκατ. ευρώ και για την Εθνική 367 εκατ. ευρώ. Για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι στα 10,6 ευρώ, για τη Eurobank στα 8,3 ευρώ, για την Εθνική στα 19,2 ευρώ και για την Πειραιώς στα 9,7 ευρώ.