• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:21 - 20 Νοε 2008

Τιτλοποίηση στεγαστικών 388 εκατ ευρώ από την Attica bank

Νέες δυνατότητες άντλησης ρευστότητας βρίσκει η Attica bank υλοποιώντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων της, ύψους 388 εκατ. ευρώ με έκδοση ομολόγων ύψους 353 εκατ. ευρώ.

Πιστοληπτική διαβάθμιση στις ομολογίες παρείχε ο οίκος Fitch, αξιολογώντας 88% του χαρτοφυλακίου ομολόγων, ήτοι 310,64 εκατ. ευρώ, με την υψηλότερη δυνατή διαβάθμιση, ΑΑΑ.

Τα τιτλοποιούμενα στεγαστικά δάνεια και ειδικά αυτά με διαβάθμιση ΑΑΑ δηλαδή τα 310 εκατ ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση στην ΕΚΤ ώστε η Attica bank να λαμβάνει ρευστότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Attica bank πρώτη φορά αποκτά πρόσβαση ουσιαστικά τέτοιας μορφής στην ΕΚΤ και αυτό αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ρευστότητα της.

Π Λεωτσάκος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.