• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:39 - 10 Φεβ 2009

Alpha και Eurobank ενεργοποιούν τις εγγυήσεις του δημοσίου

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Στην έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ύψους 500 εκατ ευρώ θα πραγματοποιήσει η Alpha bank στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πακέτο οικονομικής στήριξης. Η έκδοση θα είναι 9μηνης διάρκειας και θα εμφανίζει επιτόκιο περί το 2,85% περίπου. Σε εύθετο χρόνο θα εκδώσει και νέο ομόλογο το οποίο όμως θα είναι τριετούς διάρκειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Alpha bank συνολικού ύψους 30 δις ευρώ και από τα οποία έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα 13 δις ευρώ και αφορούν πάσης φύσεως ομολογίες , κοινά ομολογιακά δάνεια , ομολογιακά μειωμένης εξασφάλισης , καλυμμένες ομολογίες κ.α.

Από το σκέλος των εγγυήσεων η Alpha bank θα αντλήσει περί τα 3 με 2,8 δις ευρώ και όπως ορίζει και ο νόμος θα έχουν διάρκεια τα ομόλογα που θα εκδώσει η τράπεζα έως 3 χρόνια. Το επιτόκιο που μπορεί να πληρώνει η Alpha μπορεί να κινηθεί μεταξύ 4,6% και 5% ανάλογα με την συγκυρία της αγοράς. Ανάλογο πρόγραμμα θα ενεργοποιήσει και η Eurobank άμεσα δηλαδή θα εκδώσει ομόλογα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.