• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:17 - 12 Μαρ 2009

H Goldman πιέζει την Eurobank -Προβληματισμός για τις τράπεζες

Πλήρης ήταν η αναστροφή τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες καθώς μετά το προχθεσινό ράλι εκ νέου εμφανίσθηκαν πωλητές και σε ορισμένες περιπτώσεις όπωςστην Eurobank κινήθηκαν πολύ επιθετικά. Συγκεκριμένα οι μεγάλες πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της Goldman Sachs στην μετοχή της Eurobank είχαν ως αποτέλεσμα η μετοχή να σημειώσει πτώση 2,12% ενώ ο όγκος συναλλαγών να ξεπεράσει τα 4,6 εκατ ευρώ χθες.

Ίσως οι πωλητές να μην έχουν ακόμη ολοκληρώσει το έργο τους στην Eurobank. Είναι προφανές ότι η τάση στα χρηματιστήρια συνεχίζει να παραμένει πτωτικήκαθώς 4 βασικοί παράγοντες δεν έχουν μεταβληθεί.

1)Η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει αρνητική και η ανάληψη κινδύνου περιορισμένη ακόμη. Ίσως προσεχώς να αλλάξει αλλά ακόμη παραμένει αρνητική.

2)Το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα δεν έχει βελτιωθεί παρά το ράλι της Τρίτης. Η αβεβαιότητα παραμένει και η τάση στις αγορές είναι πολύ ευμετάβλητη.

3)Σε μακροοικονομικό επίπεδο δεν έχει καταγραφεί βελτίωση στις πραγματικές οικονομίες διεθνώς ακόμη υπάρχει αβεβαιότητα.

4)Επίσης σε επίπεδο μικροοικονομίας ακόμη οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις εμφανίζουν ζημίες και ουσιαστικά τα πρώτα σημάδια θα φανούν τον Απρίλιο με τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Τότε θα διαφανεί αν η κατάσταση σταθεροποιείται ή παραμένει ακόμη αρνητική.

Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.