• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:08 - 01 Απρ 2009

Προς αύξηση κεφαλαίου 80 εκατ ευρώ η Probank

Σε αύξηση κεφαλαίου 80 εκατ ευρώ προχωράει η Probank με στόχο να ενισχύσει τα κεφάλαια της. Χθες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας η οποία είχε απαρτία 76,65 % των μετοχών.

Η αύξηση κεφαλαίου των 80 εκατ ευρώ πραγματοποιείταιυπέρ των παλαιών μετόχων στην τιμή 3,80ευρώ δηλαδή στην λογιστική αξία της μετοχής. Η Probank δεν συμμετέχει στα μέτρα κεφαλαιακής ενίσχυσης και ρευστότητας παρά μόνο στοπυλώνα3 με100 εκατ.

Η αύξηση θα γίνει με καταβολή μετρητών και με την έκδοση περίπου 21 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών σε αναλογία 4 νέες για 13 παλαιές, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ.

Το ποσό της αύξησης θα υποστηρίξει την οργανική ανάπτυξη της τράπεζας τόσο στην αύξηση του δικτύου όσο και των εργασιών και μεγεθών. Θα ενισχύσει δε περαιτέρω την ήδη ισχυρή κεφαλαιακή βάση της τράπεζας. Η κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα το 2008 με το δείκτη να διαμορφώνεται στο 10,8%, που ταυτίζεται με το δείκτη κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιλτιάδης Δαμανάκης επεσήμανε ότι η Probank είναι η τράπεζα που είχε τη μικρότερη μείωση κερδών σε σχέση με το 2007 από όλες τις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Ο ρυθμός κερδοφορίας μειώθηκε το 2008, με τα μετά από φόρους κέρδη του ομίλου να διαμορφώνονται στα 21 εκατ. μειωμένα κατά 9,7% σε σχέση με το 2007 λόγω της αύξησης του κόστους των καταθέσεων.

Το 2009 βρίσκει την Τράπεζα Probank : με αρκετά ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια, που όμως πρέπει να ενισχύσει, για να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τυχόν δυσμενέστερες εξελίξεις, να συνεχίσει την ανάπτυξή της και τέλος να μπορεί να πάρει ενεργό μέρος σ’ ενδεχόμενες συμφέρουσες διαρθρωτικές κινήσεις στον τραπεζικό τομέα. Μεικανοποιητική ρευστότητα, βασιζόμενη αποκλειστικά στην ισχυρή καταθετική της βάση, που πρέπει να γίνει ακόμη ισχυρότερη

Πέτρος Λεωτσάκος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.