• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:10 - 26 Ιουλ 2006

Dresdner: Αναμένει άνοδο 36% στα κέρδη εξαμήνου της Alpha Bank

Ισχυρή κερδοφορία, σταθερά περιθώρια και υψηλούς όγκους αναμένει η Dresdner Kleinwort από τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Alpha Bank.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, τα κέρδη της τράπεζας για το 6μηνο αναμένονται αυξημένα κατά 36% σε ετήσια βάση, στα 304 εκατ. ευρώ. Τα περιθώρια αναμένεται να παραμείνουν σταθερά, σε σχέση με τα επίπεδα του α΄ τριμήνου, με τα δάνεια να αυξάνονται κατά 22% και τα έσοδα από τόκους κατά 20%.

Τα λειτουργικά κέρδη προβλέπονται αυξημένα κατά 32% και οι επισφάλειες κατά 8%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα εστιασθεί, σύμφωνα με τη Dresdner, στην πορεία των περιθωρίων, καθώς αυτά αποτελούν εστία ανησυχίας στην ελληνική αγορά, φέτος, ειδικά λόγω της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Με τις ανησυχίες αυτές, τη διόρθωση στις αναδυόμενες αγορές και διάφορους άλλους διεθνείς παράγοντες να ωθούν την Alpha Bank κατά 16% χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαΐου, οι αναλυτές της Dresdner εκτιμούν πως πλέον, τα αποτελέσματα της τράπεζας θα συμβάλλουν και στη βελτίωση της χρηματιστηριακής της πορείας.

Για το λόγο αυτό, συστήνουν αύξηση θέσεων στη μετοχή, με την τιμή στόχο στα 21,1 ευρώ.