• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:01 - 11 Σεπ 2006

ATE: Εξαγορά στη Σερβία, σχεδιάζεται και δεύτερη στα Βαλκάνια

Συμφωνία την εξαγορά 24,99% των κοινών μετοχών και 24,99% των προνομιούχων μετοχών της σερβικής τράπεζας Aik Banka υπέγραψε ο διοικητής της ATE Bank κ. Δημήτρης Μηλιάκος, με μετόχους της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του "R", η ΑΤΕ σχεδιάζει μία ακόμα εξαγορά στα Βαλκάνια.

Η Aik Banka είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου, έχει μερίδιο αγοράς περί το 3% μεταξύ 39 τραπεζών στη Σερβία, είναι πρώτη σε κερδοφορία, διαθέτει ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας και παρουσιάζει την καλύτερη απόδοση επί του ενεργητικού.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί τη δεύτερη φάση της επέκτασης της ATE στα Βαλκάνια μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη ρουμανική Mindbank. Σύμβουλος της ATE για τη συναλλαγή είναι η Deloitte Ελλάδος.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τον όρο της περάτωσης του οικονομικού, φορολογικού και νομικού ελέγχου και της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναλλαγή θα δοθούν με την ολοκλήρωσή της, που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Π.Λ.