• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:36 - 31 Οκτ 2006

Μονόδρομος το placement για το ΤΤ

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τουλάχιστον από αυτή την κυβέρνηση, δεν σχεδιάζεται να πωληθεί σε άλλη τράπεζα, ελληνική ή ξένη.

Κατά καιρούς ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Caisse d’ Epargne, ελληνικές τράπεζες και εσχάτως φέρουν φήμες ενδιαφέρον να εκδηλώνει και η Deutsche Postbankal.

H αλήθεια είναι πάντως ότι το υπουργείο Οικονομίας δεν σχεδιάζει να πωλήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση δεν θα λάβει μια τέτοια απόφαση.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, δεν επιθυμεί το ΤΤ να περάσει σε ελληνική τράπεζα, όμως αν διεξάγει διαγωνισμό δεν μπορεί να αποκλείσει και τις ελληνικές τράπεζες. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση που αναμένεται για το ΤΤ είναι η διεξαγωγή ενός placement. Πάντως, ακόμα και εάν υπήρχαν προθέσεις από το ΥΠΟΙΚ να πουλήσει σε τράπεζα το ΤΤ, δύσκολα θα λαμβανόταν από την κυβέρνηση μια τέτοια απόφαση.

Η διοίκηση του ΤΤ υπό τον κ. Τσουπίδη, έως τώρα έχει επιτύχει σημαντικές αλλαγές, ωστόσο, διαφαίνεται ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων ώστε να λάβει αποφάσεις σημαντικές.

Στο 9μηνο το ΤΤ θα επιτύχει σημαντική αύξηση κερδών τα οποία θα ανέλθουν στα 100 με 105 εκατ. ευρώ σε μετά φόρων βάση.

Π. Λεωτσάκος