• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:41 - 13 Νοε 2006

Τι δηλώνει ο κ. Κωστόπουλος για συμμαχίες, συγχωνεύσεις και εξωτερικό

Ανοικτό το ενδεχόμενο στρατηγικής συμμαχίας με ξένη τράπεζα άφησε ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Κωστόπουλος σε συνέντευξη του στην οικονομική εφημερίδα Ημερησία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν ισχύει τίποτα προς το παρόν, όμως, προφανώς η τράπεζα θα επιδιώξει να αναπτυχθεί και μέσα από μια τέτοια στρατηγική συνεργασία αλλά ο χρονικός ορίζοντας και οι παράμετροι είναι ακαθόριστα μέχρι στιγμής.

Ο κ. Κωστόπουλος επίσης ανέφερε ότι η ύπαρξη πολλών τραπεζών δεν συμβάλλει κατ΄ ανάγκη και στη βελτίωση του ανταγωνισμού, ενώ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συγκέντρωσης τραπεζών στην ελληνική αγορά.

Για να είναι ανταγωνιστική μια τράπεζα δεν νοείται να διαθέτει ενεργητικό κάτω από 50 δισ. ευρώ, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι μόνο η Εθνική έχει ξεπεράσει το όριο αυτό, με τις Alpha και Εθνική να προσπαθούν να το προσεγγίσουν.

Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης στην Τουρκία και την Ουκρανία, προχωρώντας σε εξαγορές χωρίς όμως υπερβολές.