Αμετάβλητη διατηρεί την τιμή στόχο των 26 ευρώ και τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή η UBS. Όπως αναφέρει ο οίκος η τράπεζα εμφάνισε εντυπωσιακά αποτελέσματα παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στις χρηματαγορές. Τα καθαρά κέρδη ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου και κατά 2,5% ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων. Η ανάπτυξη των δανείων διαμορφώθηκε στο 42% και η καταθετική βάση κατά 43%, ενώ η διοίκηση της τράπεζας επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της και για το 2008 και για το 2010.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χαρακτηρίζει η Citigroup τα αποτελέσματα και διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 25 ευρώ. Όπως αναφέρει στο δεύτερο τρίμηνο παρατηρείται ισχυρή αύξηση του όγκου, ενώ η πορεία των περιθωρίων είναι καθησυχαστική σε ό,τι αφορά τις προοπτικές. Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 κατά 1%, του 2009 κατά 2% και του 2010 κατά 1%.
Καθαρά και ισχυρά είναι τα αποτελέσματα σύμφωνα με τη Goldman Sachs και επιβεβαιώνουν τις αισιόδοξες προβλέψεις της διοίκησης. Ο οίκος ανεβάζει την τιμή στόχο στα 20,6 ευρώ από 20,2 ευρώ καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται 10,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008 και 9,1 φορές του 2009 πολύ κοντά στους πολλαπλασιαστές των ομοειδών εταιρειών. Η ουδέτερη σύσταση διατηρείται.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χαρακτηρίζει και η Proton τα αποτελέσματα, ενώ σημειώνει την ανάπτυξη του όγκου και την πιστωτική ποιότητα η οποία παραμένει ισχυρή παρά το σκληρό περιβάλλον.
Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο που δημιουργεί προσδοκίες για θετική πορεία και στα επόμενα τρίμηνο, σημειώνει η Marfin, ο οποία έμεινε έκπληκτη από τον όγκο των καταθέσεων και τη συνεχιζόμενη αύξηση του μεριδίου αγοράς. Με δεδομένο το δύσκολο περιβάλλον που επικρατεί η ΑΧΕ διατηρεί τις εκτιμήσεις της και για αυτή τη χρήση όσο και για τις επόμενες, αν και αναγνωρίζει πως υπάρχει ανοδικό ρίσκο.



