• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:16 - 07 Σεπ 2006

Sprider: Θετική αναθεώρηση μεγεθών για το 2006

Η διοίκηση της SPRIDERSTORESΑ.Ε. υπό το πρίσμα της επιτυχημένης της πορείας στην διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2006 προχώρησε σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεων της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και κερδοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε € 93 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 5,7% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης, η οποία ανερχόταν σε € 88 εκατ.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης και να διαμορφωθούν σε € 17,7 εκατ. από € 17,1 εκατ.,ενώ τα κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε € 11,5 εκατ. από € 10,8 εκατ. με βάση την προηγούμενη πρόβλεψη, αύξηση κατά 7%. Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να ανέλθουν σε € 8,2 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 8,5% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης, η οποία ανερχόταν σε € 7,5 εκατ.

Σε ότι αφορά τα σημεία πώλησης της SPRIDERSTORES, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού ολοκληρώθηκε η διαδικασία πλήρους ανακαίνισης του καταστήματος στην Ερμού. Το εν λόγω κατάστημα, διαθέτοντας τόσο ανανεωμένους όσο και μεγαλύτερους χώρους, εκτιμάται ότι θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και ως αποτέλεσμα, η εταιρεία προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του SPRIDERSTORESστο Μοναστηράκι το οποίο εντάσσεται γεωγραφικάστην ίδια περιφέρεια.

Η θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για τη χρήση 2006 αντικατοπτρίζει την ανοδική πορεία της εταιρείας, με κύριο κατευθυντήριο άξονα την εμπορική επιτυχία των καταστημάτων SPRIDERSTORES. Τον Σεπτέμβριο του 2006 αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους δύο νέα σημεία πώλησης στην Χίο και ένα στην ’ρτα ενώ, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία ενός καταστήματος στο Ηράκλειο και άλλων δύο σημείων πώλησης σε Κύπρο και Βουλγαρία, οπότε πλέον το δίκτυο της SPRIDERSTORESθα αριθμεί 43 καταστήματα στην Ελλάδα και 2 στο εξωτερικό.