• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στιβ Αλμπίνι: Η γενναιοδωρία του θα λείψει πολύ
06:42 - 16 Μάι 2024

Στιβ Αλμπίνι: Η γενναιοδωρία του θα λείψει πολύ

Ο χαρισματικός μουσικός και μουσικός παραγωγός που πέθανε πριν λίγες ημέρες μόλις στα 61 του χρόνια, υποστήριξε καθ' όλη τη σταδιοδρομία του το δικαίωμα του κάθε καλλιτέχνη να έχει τη δική του ταυτότητα, ανεξαρτήτως των βουλών της μουσικής βιομηχανίας, και να εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που πολλά συγκροτήματα τον επέλεγαν, καθώς μπορούσε να αναδείξει με αυθεντικότητα το ύφος τους. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε στους Nirvana, λίγο πριν αναλάβει την ηχογράφηση του In Utero, επισημαίνοντας ότι εκείνο που πραγματικά τον ενδιέφερε ήταν να αποτυπώσει τον ήχο του συγκροτήματος ακριβώς όπως ακουγόταν. «Αν δεσμευτείτε σ' αυτή τη μέθοδο», έγραψε, «τότε κι εγώ θα τσακιστώ για εσάς».

Στους περισσότερους από τους δίσκους που ηχογράφησε, χιλιάδες στον αριθμό - σε μια πορεία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, δεν μεσολαβούσε κανένα είδος φίλτρου. Αντί να βάλει τον εαυτό του ανάμεσα στον ακροατή και το συγκρότημα με κόλπα παραγωγής και αλλοιώσεις, προσπάθησε να μικρύνει το κενό που τους χώριζε, φέρνοντας τα τραγούδια πιο κοντά στο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα στο penna.gr