• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:51 - 21 Ιουν 2010

Dryships: Κατακρεούργηση τιμής στόχου από Credit Suisse

Σε υποβάθμιση της Dryships προχώρησε η Credit Suisse, στο πλαίσιο των πιέσεων που δέχεται ο κλάδος εξόρυξης πετρελαίου, μετά το ατύχημα της BP. Υπενθυμίζεται πως η Dryships, έχει υπό κατασκευή τέσσερα γεωτρύπανα τα οποία θα της παραδοθούν το 2010 και το 2011, για τα οποία ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει πλήρη χρηματοδότηση καθώς της λείπουν περί το 1 δισ. δολ. Επίσης δεν έχει εξασφαλίσει απασχόληση που θα την διευκόλυνε να προχωρήσει σε απόσχιση του κλάδου και δημόσια προσφορά.

Η Credit Suisse, θεωρεί επιτακτική την αναβολή των παραδόσεων. Άλλη λύση θα ήταν resale μιας υπό κατασκευή μονάδας, κάτι που ωστόσο θα ήταν ζημιογόνο καθώς μπορεί να χαθεί η εγγύηση που είναι 250 εκ. δολ για κάθε μονάδα.

Υπό αυτές της συνθήκες οι αναλυτές της Credit Suisse, υποβάθμισαν την μετοχή σε neutral από overweight,μειώνοντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 5 δολ από 8. Από τα 5 στα 4 δολ. αποτιμάται ο κλάδος ξηρού φορτίου, δηλαδή τα πλωτά γεωτρύπανα αποτιμώνται μόνο 1 δολ. παρότι τα δύο εν ενεργεία έχουν εξασφαλίσει ελκυστικούς ναύλους στην Μαύρη Θάλασσα και στην Αγκόλα.

Πάντως η Credit Suisse, προβλέπει ότι μακροπρόθεσμα η εικόνα στα πλωτά γεωτρύπανα θα βελτιωθεί.