• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Διώρυγα Παναμά: Στις 36 οι ημερήσιες διελεύσεις από τον Σεπτέμβριο
08:03 - 01 Αυγ 2024

Διώρυγα Παναμά: Στις 36 οι ημερήσιες διελεύσεις από τον Σεπτέμβριο

Οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις θα επιτρέψουν τη διέλευση 36 πλοίων ανά ημέρα στη διώρυγα του Παναμά από τον Σεπτέμβριο, με τη διαωκεάνια πλωτή οδό να πλησιάζει όλο και περισσότερο στις «φυσιολογικές» συνθήκες λειτουργίας της και τις μέγιστες ημερήσιες διελεύσεις.

Στο μέγιστό της, η διώρυγα μπορεί να εξυπηρετεί 40 διελεύσεις πλοίων την ημέρα, αριθμός που μειώθηκε πέρυσι, καθώς οι μήνες ξηρασίας έφεραν το τίμημά τους. Παράλληλα, οι διαχειριστές της διώρυγας αναγκάστηκαν να μειώσουν τα ανώτατα όρια βύθισης για τα πλοία που διέρχονται κατά σχεδόν 2 μέτρα, κάτι που έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι βροχές επέστρεψαν. Η διώρυγα θα αυξήσει τις ημερήσιες διελεύσεις σε 35 θέσεις μετά τις 5 Αυγούστου.

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά έχει δώσει προθεσμία έξι ετών για να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός γιγαντιαίου νέου ταμιευτήρα, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, κατά μήκος του ποταμού Indio, ώστε για να συμβάλει στην «ασφάλεια» νερού, τα επόμενα χρόνια και να μπορεί να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 36 διελεύσεις την ημέρα.