• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι έπληξαν το ελληνόκτητο πλοίο Sounion
11:03 - 21 Αυγ 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι έπληξαν το ελληνόκτητο πλοίο Sounion

Χτύπημα από τους Χούθι στα ανοιχτά της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης δέχθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ MT Sounion της εταιρείας Delta Tankers.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το χτύπημα, από το οποίο ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο, έγινε πιθανότατα από αντιαρματικό όπλο τύπου rpg, που έπληξε το μηχανοστάσιο.

Σύμφωνα με αναφορές, η επίθεση έγινε στις 6:15 πμ (ώρα Ελλάδος) από δύο σκάφη πειρατών: στο ένα επέβαιναν από δύο ως πέντε άτομα και στο δεύτερο πάνω από δέκα.

Το πλοίο χτυπήθηκε στη δεξιά πλευρά και έχασε την ισχύ του.

Δεν υπάρχουν προσώρας αναφορές για τραυματίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Καλά στην υγεία του το πλήρωμα

Καλά στην υγεία τους είναι τα 25 -αλλοδαπά- μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου πετρελαϊκών προϊόντων Sounion.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα το πλοίο που έχει ακινητοποιηθεί, δεν έχει ελληνικό πλήρωμα, ενώ έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές.

Επίσης πηγές αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαινε ένοπλη ασφάλεια και υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO το επεισόδιο σημειώθηκε σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης.

Εξάλλου η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε ένα ακόμα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/08/2024 - 13:06