• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:35 - 21 Ιαν 2010

Άμεση λύση στο αγροτικό ζήτημα ζητά το ΒΕΠ

«Τα μεγάλα προβλήματα και αιτήματα των αγροτών,  που βεβαίως κατανοούμε ως δίκαια , δεν μπορούν να καθιστούν αιχμάλωτη μια ολόκληρη κοινωνία,  αλλά και τις υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις,  οι οποίες  έχουν  πληγεί   πολλαπλάσια από την οικονομική κρίση» , επισημαίνει η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά  επ’ αφορμή των νέων κινητοποιήσεων των αγροτών.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου η επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα επιβίωσης και οικονομικού αδιεξόδου , έρχονται , για μια ακόμη φορά, να προστεθούν οι μεθοδευμένες διεκδικήσεις των αγροτών - με τη μορφή των μπλόκων – ( αποκλεισμός εθνικών οδών, κλείσιμο τελωνειακών σταθμών και παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και πολιτών) - που θίγουν καίρια άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, οι οποίες, εν τέλει , θα υποστούν και τις σοβαρότερες ζημιές.

Τη στιγμή που η οικονομία μας βρίσκεται στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων ετών , καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΒΕΠ, αυτό που χρειάζεται είναι ωριμότητα, υπευθυνότητα και συναίνεση από όλους τους φορείς , ούτως ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στο τραπέζι του διαλόγου και όχι στους δρόμους.