• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γ. Πακακωνσταντίνου- Λ. Κατσέλη: Δεν αποκλείεται η περικοπή του 14ου μισθού
20:58 - 12 Φεβ 2010

Γ. Πακακωνσταντίνου- Λ. Κατσέλη: Δεν αποκλείεται η περικοπή του 14ου μισθού

Την ίδια γραμμή με την Υπουργό Οικονομίας, κ. Λ. Κατσέλη, ακολούθησε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το θέμα της κατάργησης του 14ου μισθού, σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του, σημειώνοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη συνθήκη της Λισσαβόνας, η απόφαση για τα όποια μέτρα μπορεί να παρθεί ακόμη και ερήμην της ίδιας της χώρας.

Παρέπεμψε δε στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας: «Όλοι ακούσαμε τον πρωθυπουργό. Είπε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην πάρουμε καινούργια μέτρα».

Σε ό,τι αφορά το σύστημα των αποδείξεων, τις οποίες θα πρέπει να προσκομίζουν οι φορολογούμενοι, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων.

«Είναι σίγουρο ότι όλοι πρέπει να ζητάνε απόδειξη και όλοι πρέπει να κόβουν απόδειξη», τόνισε και πρόσθεσε: «θα ακούσουμε τα ερωτήματα του κόσμου και θα καταλήξουμε σε μια λύση, η οποία θα είναι δίκαιη».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία και γερά νεύρα», επισημαίνοντας ότι η συγκυρία είναι δύσκολη. Εξέφρασε, όμως την αισιοδοξία του ότι «με πολλή δουλειά και πρόγραμμα θα τα καταφέρουμε».

Αναφέρθηκε ακόμη στη στήριξη, την οποία, όπως είπε, έχει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό. «Τα μέτρα που παίρνουμε έχουν τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», τόνισε.

Χαρακτήρισε, επίσης, πρωτοφανή την απόφαση της ΕΕ για τη στήριξη των χωρών της ευρωζώνης, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την εμπλοκή του ΔΝΤ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία σε τέτοιες περιόδους κρίσης και γι΄ αυτό τους εμπλέκει και η ΕΚΤ.

«Εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα χρειαστούν» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας , Λούκα Κατσέλη, σε ερώτηση για το εάν θα ‘’κοπεί’’ ο 14ος μισθός, μετά τη συνάντηση που είχε για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Η κ. Κατσέλη άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων «εφόσον κριθεί αναγκαίο».

«Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα εφόσον χρειαστεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί. Η κυβέρνηση εμμένει στην πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» δήλωσε η κα Κατσέλη, ενώ για το πλαφόν στα καύσιμα σημείωσε ότι εφόσον διαπιστωθεί από τους ελέγχους που γίνονται στην αγορά η ανάγκη για επιβολή πλαφόν, τότε αυτό θα συμβεί.

Οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από συνάντηση που είχε η υπουργός με τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών για την καλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Στόχος, είπε η υπουργός, είναι να απορροφηθούν 10,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2010 από το ΕΣΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/02/2010 - 21:47