Μετά την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επίτροπος της ΕΕ κ. Ολι Ρεν δήλωσε πως τα επόμενα δυο χρόνια, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στην ιδιωτική χρηματοδότηση, μέχρι το 2012, αλλά η χρηματοδότηση από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα καλύψει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2012. Οπως τόνισε, «υποθέτουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σταδιακά στην χρηματοοικονομική αγορά. Παρόλα αυτά, και μετά το 2012, θα καλύψουμε μερικώς τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εάν χρειαστεί» και πρόσθεσε «είμαι βέβαιος ότι το ποσό των 80 δις ευρώ από τις χώρες-μέλη και τα 30 δις ευρώ από το ΔΝΤ θα είναι αρκετά για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα δυο χρόνια».
Πάραλληλα τόνισε πως η ευρωζώνη έχει επιληφθεί της ελληνικής περίπτωσης και είναι βέβαιος ότι θα καταφέρει να αντιστρέψει τα πράγματα όσον αφορά την Ελλάδα".
Σε ότι αφορά τις προοπτικές της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν, ο Ρεν είπε πως δεν αλλάζουν τις εκτιμήσεις που έχει η ΕΕ για την ευρωζώνη ή την Ευρώπη στο σύνολό της, επειδή η Ελλάδα αντιστοιχεί μόνο στο 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.