Ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε διαβουλεύσεις με τον ομόλογό του, κ. Τζορτζ Οσμπορν, με συντομία, δε, και με τον πρωθυπουργό Ντέηβιντ Κάμερον.
Όπως αναφέρει, «όλοι τους χαιρέτισαν τον προτεινόμενο από την Επιτροπή των Βρυξελλών περιοδικό φόρο στις ευρωπαϊκές τράπεζες», υπέρ ενός Εθνικού Ταμείου για την αντιμετώπιση μελλοντικών χρεοκοπιών μεγάλων τραπεζών στα όρια της ΕΕ.
Ακόμη, ο Γκάϊτνερ δήλωσε ότι στους "20" πλούσιους και ταχέως αναπτυσσόμενους υπάρχει ήδη η συναίνεση στην ανωτέρω πρόταση, "ώστε μελλοντικά να μην επιβαρυνθούν, μόνον, οι φορολογούμενοι" (...) "έστω κι αν η εφαρμογή της πρότασης δεν καταστεί δυνατόν να είναι παγκόσμια".
Από το Λονδίνο, πρόκειτο να μεταβεί στο Βερολίνο, για να έχει με τη γερμανική ηγεσία πρόσθετες διαβουλεύσεις πάνω στην ίδια πρόταση, για φορολόγηση στο μέλλον των τραπεζών.