• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:02 - 23 Ιαν 2012

Αντιδράσεις για την παραπομπή της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ στον Αρειο Πάγο από τον Γρ. Πεπόνη

Μπαράζ αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να αποστείλει το φάκελο με την υπόθεση της πιθανής εσκεμμένης διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να χειριστεί το θέμα η Βουλή.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν επιδοθεί σε μια μάχη αλληλοκατηγοριών, ενώ το ΛΑΟΣ ζητάει να διερευνηθούν τα στοιχεία για το έλλειμμα των περιόδων διακυβέρνησης Παπανδρέου, Σημίτη και Καραμανλή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την πρόβλεψη του Α. Λοβέρδου ότι θα γίνει μακελειό εάν ο φάκελος του εισαγγελέα Πεπόνη για τα "φουσκωμένα" στοιχεία του ελλείμματος πάει στη Βουλή, έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, ενώ έθεσε θέμα πολιτικής ευθιξίας του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέως κ. Πεπόνη, δήλωσε χαρακτηριστικά "Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ψάξουμε να βρούμε όλα τα λάθη -ηθελημένα ή μη- που έγιναν όλη αυτή την καυτή περίοδο. Από την είσοδό μας στην ΟΝΕ, από την πορεία του Καραμανλή, την πορεία του Παπανδρέου, και να τα απομονώσουμε, για να μην τα έχουμε αύριο ως μπούσουλα στην πορεία της χώρας".