• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:52 - 16 Αυγ 2012

Ισπανία: Έκτακτη δόση για την Bankia από την Ε.Ε., σύμφωνα με το Bloomberg

Η Ισπανία θα λάβει εκτάκτως δόση από το πακέτο τραπεζικών διασώσεων ύψους 100 δισ. ευρώ, εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ επέβαλε όρια στα ποσά που μπορούν να δανειστούν οι τράπεζες καταθέτοντας για εγγυήσεις κρατικά ομόλογα.

Αυτή η αλλαγή, σημαίνει ότι η Ισπανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το σχέδιο να λάβει η κρατικοποιημένη τράπεζα Bankia δάνειο από την κεντρική τράπεζα, ανέφερε πηγή που ζήτησε να μην ονομαστεί.

Η Bankia θα λάβει τώρα την πρώτη δόση από το ρευστό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε μιλώντας στο Bloomberg.

Το πρόγραμμα διάσωσης περιλάμβανε εξαρχής μια δόση 30 δισ. ευρώ η οποία θα μπορούσε να εκταμιευτεί σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το έγγραφο της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, αξιωματούχοι της ΕΕ δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.