• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:16 - 02 Νοε 2012

Ούτε τα νέα μέτρα θα βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg

«Αυτό που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι διαγραφή χρεών και όχι επαναγορά τους» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg στο σημερινό editorial του, εκφράζοντας έντονη απαισιοδοξία για την πορεία του οικονομικού προγράμματος στη χώρα μας.

«Η πρόταση για αγοράς του ελληνικού χρέους δεν θα ανατρέψει το οικονομικό και πολιτικό πτωτικό σπιράλ. Ούτε το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που δημοσίως αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησής του» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Γιατί τόσο απαισιοδοξία; Επειδή τον επόμενο χρόνο θα τεθούν σε ισχύ μέτρα που θα ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται ότι η περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης είναι σχεδόν βέβαιη. Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης που έχουν εξαφανίσει περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας, οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι αγορές ομολόγων πρέπει να δουν έναν αξιόπιστο δρόμο προς τη φερεγγυότητα και την ανάπτυξη»

«Οι επαναγορές χρεών έχουν αντίθετα αποτελέσματα» αναφέρει το Bloomberg και παραθέτει την άποψη του Jeremy Bulow καθηγητή του Stanford ο οποίος αναφέρει: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, ουσιαστικά προτείνεται να δαπανηθούν χρήματα για να διευκολυνθεί μία λογιστική 'προσποίηση'».