• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ανασφάλιστα ΙΧ: Μία πληγή που δεν κλείνει...
09:06 - 24 Απρ 2013

Ανασφάλιστα ΙΧ: Μία πληγή που δεν κλείνει...

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Μπορεί από τις 15 Απριλίου να έληξε και επισήμως το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να σπεύσουν να ασφαλιστούν ωστόσο πολύ μικρό μέρος αυτών συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις ώστε να γλιτώσουν τα βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, μόλις το 10% των περίπου 1 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων ασφαλίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι δεν προέβησαν σε καμία απολύτως ενέργεια, αναφέρει η Ημερησία.

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν πως όσο το θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα -περίπου 3 ημέρες- η αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων ήταν πολύ υψηλή.

Τώρα μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή της νομοθετικής τροπολογίας για τα ανασφάλιστα οχήματα και των καθυστερήσεων αποστολής των ειδοποιητηρίων κανείς πλέον δεν ασχολείται με το θέμα.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που θα αγνοήσουν παντελώς το ειδοποιητήριο και επειδή έχουν και άλλη χρέη στις εφορίες περιμένουν την συνολική ρύθμιση των χρεών τους με τη νέα νομοθεσία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί πριν το Πάσχα.

Ο νόμος πάντως δεν εξαιρεί κανέναν: ούτε εμπόρους, ούτε εταιρείες ενοικιάσεων, ούτε ανέργους και γενικότερα ό,τι έχει πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο...

Βεβαίως η λύση είναι η κατάθεση των πινακίδων και μετά τους εμπόρους που πρώτοι μπήκαν σε αυτήν τη διαδικασία, έπονται οι εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ο στόλος των δύο κλάδων υπερβαίνει τις 750.000 αυτοκίνητα!

http://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2012/06/insurance-610x408.jpg

Διαβάστε:

Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2013 - 09:17