• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Προβλήματα στα ΑΤΜ από τα νέα 5ευρα
11:09 - 23 Μάι 2013

Προβλήματα στα ΑΤΜ από τα νέα 5ευρα

«Κόκκινο» χτυπάνε τόσο στα ΑΤΜ όσο και στα αυτόματα εκδοτήρια των εισιτηρίων τα νέα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ που κυκλοφόρησαν στις αρχές Μαΐου.

Το νέο χαρτονόμισμα έχει εμπλουτισθεί με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και γι' αυτό το λόγο δεν αναγνωρίζεται από τα μηχανήματα.

Σύμφωνα με ειδικούς, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το λογισμικό των ΑΤΜ δεν μπορεί να «διαβάσει» το νέο χαρτονόμισμα και χρειάζεται αναβάθμιση.

Παρόμοιο πρόβλημα εντοπίζεται και στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Τα μηχανήματα δεν δέχονται το νέο χαρτονόμισμα και όσοι το έχουν στην κατοχή τους θα πρέπει να κάνουν τις συναλλαγές τους μόνο στα εκδοτήρια.

Η αναβάθμιση των μηχανημάτων του Μετρό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

ntraginomisma3

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 23/05/2013 - 13:54