• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ανοιχτά καταστήματα με αυξημένη κίνηση κι αντιδράσεις
10:28 - 02 Νοε 2014

Ανοιχτά καταστήματα με αυξημένη κίνηση κι αντιδράσεις

Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από το Mall. 

Ανοιχτά μπορούν να είναι τα καταστήματα, σήμερα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, από τις 11 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ. Ο εμπορικός κόσμος αναμένει οι αγοραστές να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα καθώς και το Σάββατο, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, όπως αναφέρεται, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους ήταν αυξημένη.

Ωστόσο, για την λειτουργία των καταστημάτων σήμερα υπάρχουν αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία αλλά και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Mall στο Μαρούσι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ και καταγγέλει: «Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».

Τονίζεται, επίσης, ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν».

mall