• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΓΓΔΕ: Κανένα πρόβλημα με τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας
16:30 - 31 Δεκ 2014

ΓΓΔΕ: Κανένα πρόβλημα με τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας

Δημοσιεύματα τα οποία έφεραν την  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, να έχει εκδώσει άτυπη οδηγία με την οποία έχει δώσει εντολή να μην  χορηγείται φορολογική ενημερότητα στους πολίτες που είναι ενήμεροι στις οφειλές τους αλλά έχουν μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ΕΝΦΙΑ, διέψευσε την Τετάρτη η ΓΓΔΕ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας χορηγείται κανονικά, σε πολίτες που είναι ενήμεροι στις οφειλές τους, ακόμα και αν υφίστανται μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησής του.


Ειδικότερα στην περίπτωση αυτή οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, καθώς όταν υπάρχουν βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν είναι δυνατή ηλεκτρονικά η χορήγησή του.