• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα δεν αποφασίζει μόνη της για τις ιδιωτικοποιήσεις
16:41 - 25 Φεβ 2015

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα δεν αποφασίζει μόνη της για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ.

«Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα», πρόσθσε ο ίδιος.

 

Παράλληλα, σημειώσε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης», προσθέτοντας ότι κάθε προσπάθεια να τεθεί ζήτημα «κουρέματος» του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι «σε λαθεμένη κατεύθυνση και ακατανόητη».

 

Υπενθυμίεται ότι σήμερα, με δήλωσή του στα «Νέα», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει ότι «καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ», ενώ, μιλώντας στο reporter.gr, δήλωσε ότι η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα ηλεκτρισμού) δεν πρόκειται να προχωρήσει αλλά αντίθετα με σχετική ρύθμιση θα αναιρεθεί η μέχρι τώρα διαδικασία.