• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αλεξιάδης: Πληρωμές με κάρτα μέσω Taxis
10:13 - 12 Ιαν 2016

Αλεξιάδης: Πληρωμές με κάρτα μέσω Taxis

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, που θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016, η εξόφληση φόρων και οφειλών μέσω Taxis θα μπορεί να γίνεται μέσω κάρτας.

Με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν από φέτος οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία.

Η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ. Το ποσό που συμψηφίστηκε ανέρχεται σε 10,37 εκατ. ευρώ.

Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα λάθη.