• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Νοβότνι: Μη απαραίτητο το ΔΝΤ για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας
20:45 - 05 Απρ 2016

Νοβότνι: Μη απαραίτητο το ΔΝΤ για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας

Δεν είναι αναγκαία η συμμετοχή του ΔΝΤ για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι.

Σύμφωνα με δήλωση που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, ο κ. Νοβότνι σημείωσε: «Μιλώντας με οικονομικούς όρους, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να το λύσουν μόνοι τους».

Ο ίδιος ανακοίνωσε μάλιστα ότι τα 500ευρα θα γίνουν...συλλεκτικά, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Νοβότνι «τα παλιά χαρτονομίσματα θα παραμείνουν μέσα πληρωμών, αλλά μπορεί πιθανόν να μην υπάρξουν νέα 500ευρα».

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τείνει να σταματήσει την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, τόνισε.