• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Παπαδημητρίου: Θα επιβάλουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στις τράπεζες
17:02 - 17 Φεβ 2017

Παπαδημητρίου: Θα επιβάλουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στις τράπεζες

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Καρρά, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλλει συγκεκριμένες συμπεριφορές στα πιστωτικά ιδρύματα, μόλις εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις των ομαδικών προσφυγών δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι οι ιδιωτικές εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων δανείων», δεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι οι τράπεζες και τόνισε ότι όσα φυσικά πρόσωπα έχουν λάβει δάνειο για πρώτη κατοικία, δύνανται να μπουν στη ρύθμιση του νόμου «Κατσέλη».

«Παρακολουθούμε την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, όχι των μεμονωμένων, αλλά των ομαδικών προσφυγών δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο και μόλις δημοσιευτούν θα επιβάλλουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στα πιστωτικά ιδρύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.