• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γερμανία: Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μεταρρυθμίσεις,άμεσα η αξιολόγηση
22:31 - 21 Φεβ 2017

Γερμανία: Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μεταρρυθμίσεις,άμεσα η αξιολόγηση

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει μετακινηθεί προς τις θέσεις της Ευρωζώνης και δεσμεύθηκε για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», σχολίασε για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup η γερμανική καγκελαρία μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε στη σελίδα της.

Την ίδια ώρα, η καγκελαρία αναφέρει πως η αξιολόγηση «θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», ενώ επισημαίνεται ότι η εκταμίευση της δόσης θα εξαρτηθεί από το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η καγκελαρία μεταφέρει και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη για χρηματοδότηση της Ελλάδας καθώς καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το καλοκαίρι.

Σημειώνει παράλληλα πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στο συνταξιοδοτικό, στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό πλαίσιο, ενώ αναφέρει και την εκτίμηση της Κομισιόν για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,7% φέτος.

Μεταφέρει τέλος τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» καθώς και την πεποίθηση του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και την πάγια άποψη του ότι «το χρέος δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας καθώς χρηματοδοτείται σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Τελευταία τροποποίηση στις 21/02/2017 - 22:35